Filmverslag reis Paraguay

 

In oktober reisde ik (Jolanda) met een klein team vanuit Nederland naar Ciudad del Este, Paraguay, om daar Jacob en Nathaly te ondersteunen. Het is een erg goed bezoek geweest waarin de doelen die er waren met de reis bereikt zijn.

We zijn ontzettend dankbaar voor de mooie en vruchtbare tijd die we samen hebben gehad. Het heeft erg veel indruk op ons gemaakt om de mensen te ontmoeten met wie Jacob en Nathaly dagelijks werken en te zien welke open deuren zij daar hebben.

Outreach San Roque

We kwamen op vrijdag aan, en zaterdag hadden we gelijk een grote outreach in San Roque, een sloppenwijk bij Jacob en Nathaly in de buurt.

 

Op zondag heeft Arjan gesproken in de kerk in Remansito. Met deze kerk organiseert Jacob regelmatig outreaches onder de jongeren in hun wijk.

Voedselpakketten en praktische hulp

Op maandag zijn we samen naar diverse winkels geweest om spullen te kopen voor de voedselpakketten en gingen we op bezoek bij Lourdes en haar gezin. Dit gezin wordt al geruime tijd ondersteund door Jacob en Nathaly en het was bijzonder (en heftig) om te zien hoe zij leven.

De visie voor gebed en aanbidding

Dinsdag was er een conferentie om de visie voor gebed en aanbidding te delen met mensen en (kerk)leiders in Ciudad del Este. Het team van Fozhop (huis van gebed Foz do Iguaçu) uit Brazilië was erbij om de avond te helpen organiseren. Op woensdag zijn we de grens over gereden naar de Braziliaanse kans van de stad om te bidden bij dit gebedshuis en meer tijd met het team door te brengen.

Minga Guazu en het sponsorprogramma

We zijn ook op bezoek geweest bij een gemeenschap in Minga Guazu, deze mensen leven in extreme armoede maar ontvingen ons gastvrij. Het was een erg bijzondere ervaring. Hier wonen diverse gezinnen die in het sponsorproject zitten, de andere gezinnen uit het sponsorproject hebben we op andere momenten tijdens onze reis bezocht.

We sloten onze reis af door samen te genieten van Gods mooie schepping. Paraguay is een ontzettend mooi land, het was een zegen dat we tijd hadden om dat ook even te bekijken. Verder hebben we veel met elkaar gepraat en gebeden.

Ben jij, net als wij, geraakt door het werk dat Jacob en Nathaly doen in Ciudad del Este? Zou je dan willen overwegen hen maandelijks te ondersteunen zodat zij dit werk kunnen blijven uitvoeren?

Meer over Jacob en Nathaly en hun project 'Gebed & Zending'
Lees ons bericht van september terug met achtergrondinfo over de reis.

Al het geld wat binnenkomt gaat rechtstreeks naar het project (mercy ministries, outreaches, gebed) want Jacob werkt zelf vanaf 4 uur ‘s nachts de 'ochtenden' om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.