Reis naar Paraguay

Jacob en Nathaly bereiken mensen in de sloppenwijken van Paraguay. Met het evangelie en ook met praktische hulp. ‘Prayer and Mercy ministries’. Dat kunnen ze niet alleen, maar hoe breng je over wat je doet en waarom dat belangrijk is, zodat anderen achter je komen staan?

‘Het is bijna onmogelijk over te brengen hoe extreem schrijnend de armoede is die we dagelijks zien. Ik weet niet goed hoe ik dat uit moet leggen aan mensen die in Nederland leven’.
— Jacob

Outreach in de sloppenwijken op ‘kinderdag’ met een kleinigheidje om aan de kinderen uit te delen

Precies daarmee wil het team komen helpen wanneer ze 19 oktober naar Paraguay reizen, waar ze blijven tot 28 oktober. Ze komen om als vrienden naast Jacob en Nathaly te staan, hen te steunen, samen te bidden en te praten. Maar ook om te helpen bij het overbrengen en communiceren van de realiteit waarin ze werken. Om hen te versterken in de uitvoer van hun visie en om praktisch samen stappen te nemen in de ontwikkeling van het project!

Samen staan we sterk

Het team gaat Jacob en Nathaly ondersteunen, bemoedigen en naast hen staan in het bouwen aan hun visie. Zendelingen zijn namelijk niet bedoeld om alleen te functioneren, maar gesteund te worden door het bredere lichaam van Christus! Ze hebben niet alleen financiële ondersteuning nodig van een achterban, maar ook gebed, hulp en toerusting om het goede nieuws te kunnen (blijven) prediken.

Het team komt Jacob en Nathaly versterken in de uitvoer van hun visie en wil samen praktisch stappen nemen in de ontwikkeling van het project! Daarom hebben is er een team van 3 personen die op verschillende vlakken komen ondersteunen.

Kindsponsoring

Ymgred Bergstra (de zus van Jacob, deel van het Gebed & Zending team) is actief in het opzetten van het kindsponsorprogramma vanuit Nederland. Tijdens de reis gaat zij op dit gebied meekijken in Paraguay. Ze krijgt een beter beeld om daarna vanuit Nederland verder ambassadeur te kunnen zijn van dit sponsorprogramma en het te helpen uitvoeren.

Een levensstijl van gebed

Arjan Krijtenburg (vriend van Jacob, in leiderschap bij Gebedshuis Amersfoort) is werkzaam als gebedszendeling in Nederland. Hij draagt de visie voor een levensstijl van intimiteit met Jezus en geworteld zijn in Gods Woord en hij is al tientallen jaren actief in de gebedsbeweging. Hij zal met Jacob meedenken over het ontwikkelen van dit gedeelte van de visie van Gebed & Zending.

Communicatie en projectontwikkeling

Jolanda de Rooij (voorzitter van stichting Forerunner) is vanuit Nederland al langere tijd met Jacob en Nathaly aan het samenwerken rondom hun project. Zij heeft ervaring in projectmanagement, ontwerp en communicatie en zal op dit vlak meedenken met Jacob en Nathaly. Ze zal daarna vanuit Nederland verder werken aan het overbrengen van het hart van dit project en wat zij allemaal doen.

Kom jij ook naast ons staan?

Het lokale team ziet enorm uit naar de versterking die komt en is enthousiast de activiteiten aan het voorbereiden! Bij de sponsorkinderen is de verwachting heel hoog want: ‘er komen mensen van de andere kant van de wereld, speciaal om ons te ontmoeten!’

De impact van deze reis zal groot zijn, helpt jij ook mee? Er is nog een flink bedrag nodig om alle kosten te kunnen dekken. Ieder teamlid draagt zelf bij aan de reiskosten, verblijfkosten, brandstof etc (naar draagkracht). Daardoor is er vooral geld nodig voor de activiteiten die uitgevoerd zullen worden. Ander anderen:

  • Bijbels om uit te delen aan jonge gelovigen €12,50 per bijbel

  • Voedselpakketten voor extreem arme gezinnen in sloppenwijken € 26 per pakket

  • Outreaches (dagdeel) waarmee gemiddeld 80 kinderen worden bereikt €150 per outreach

  • Johannes Evangelies om uit te delen bij wekelijkse outreach in Remansito €45 per 30 boekjes