New Grace Home: opening

Na jaren dromen, plannen en bouwen is New Grace Home eindelijk bewoonbaar en officieel geopend!

Het openingsfeest met op de achtergrond het nieuwe gebouw

Opening
Op woensdag 26 oktober is het New Grace Home gebouw officieel geopend! De familie Jena wilde heel graag dat Johan Verhoef en Sagar (Indiase Pastor die veel heeft ondersteund bij het organiseren van de bouw) hier ook bij aanwezig zouden zijn. Daarom zijn zij erheen gereisd voor deze bijzondere dag.

Het is een groot feest waar veel mensen uit de bergdorpen bij zijn, die tot geloof zijn gekomen door het evangeliesatiewerk van New Grace Mission.  

Wat moet er nog gebeuren?

Hoewel we zeker op 90% zitten van alles wat er moest gebeuren om dit eerste gebouw neer te zetten, zijn we nog niet helemaal over de eindstreep. Er zijn twee belangrijke zaken die nog moeten worden geregeld om het gebouw op de lange termijn veilig en betaalbaar te houden;

Erosie preventie muur - € 3000
Er moet een ‘erosie preventie muur’ herbouwd worden aan de vallei kant. Elke keer als er een flinke regenbui valt, spoelt er meer grond de vallei in en uiteindelijk komt hierdoor het gebouw in gevaar als dit niet gestopt wordt. De bouw van dergelijke muur kost naar verwachting €3000.

Zonnepanelen en water verwarmingsysteem - €14.500 (schatting)
Het elektriciteitsnet is onbetrouwbaar en stroom is duur, vooral voor zo’n groot gebouw met veel mensen die erin wonen. Daarom is voor de lange termijn de goedkoopste en meest betrouwbare oplossing om zonnepanelen en een water verwarmingssysteem op het dak te bouwen. Momenteel wordt uitgezocht welk bedrijf dit het voordeligst kan uitvoeren. Er leken eerst subsidies te zijn, maar helaas zijn die in de staat Odisha uiteindelijk niet beschikbaar. De totale kosten zullen uitkomen tussen de €12.000 en €17.000.