Last minute wonder!

Laatste fase van de bouw

We zitten nu echt in de laatste fase van de bouw! Laten we beginnen met update over hoe de bouw verloopt: begin van het jaar vorderde de bouw vlot, maar naarmate het verder afkwam was de aannemer erg druk met meerdere klussen en ging het wat langzamer.

Hieronder wat foto’s van de vorderingen vanaf maart tot september. Op de eerste foto’s is de zien hoe nog aan de bovenste verdieping gewerkt wordt en de overkapping op het dak. Daarna is te zien hoe het binnen steeds meer afgewerkt wordt. Vervolgens wordt zowel de buitenkant als de binnenkant geverfd en is te zien hoe de tegels, elektra en het ijzerwerk geplaatst is; hekken en rasters voor de veiligheid.

 

In september was het gebouw zo goed als afgewerkt. De elektra was geregeld (je moet in India ook zelf de masten neerzetten in een nieuwe wijk zoals die van ons, want de overheid doet dit niet). Vloeren en muren waren netjes afgewerkt. Er was betegeld en geverfd. Alleen … er was helemaal geen geld in het bouwfonds om nog iets aan de inrichting te doen!

 

Mooi afgewerkt… maar compleet leeg! Zelfs geen lampen.

 

Met inrichting bedoelen we dan niet ‘kamerplanten en schilderijtjes’ maar essentiële dingen zoals bedden, lampen, kookgerei en ventilatoren (het kan meer dan 40 graden worden). Dat terwijl de opening en de verhuizing van alle kinderen, tieners en verzorgers al gepland stond, in vertrouwen dat God op Zijn tijd zou voorzien.

Last minute wonder

Op wonderbaarlijke wijze kreeg stichting Forerunner uit het niets een e-mail van een organisatie die bij ons niet bekend was. Zij vroegen of we een (bouw)project hadden waarin kinderen worden geholpen; zowel in hun geloof als door onderwijs en huisvesting. Dit omschrijft natuurlijk precies New Grace Home, dus we hebben gereageerd met een uitleg van waar we mee bezig zijn en wat nodig was. Hierop hebben zij de volledige €12.500 gegeven die nodig was voor de inrichting. Dank u Jezus!

Deze onverwachte gift kwam een week voor de opening binnen. Door deze bijzondere timing konden we de aannemer nog precies vragen om voor de opening de lampen en ventilatoren te installeren in het huis. Zie onderstaande foto.