Het land is gekocht!!

Vorig jaar (2019) deelden we het geweldige nieuws dat er een grote gift binnen was gekomen om grond te kopen voor een gebouw voor de Jena familie in India. Zij willen dit gebouw gebruiken om de kinderen en jongeren die zij opvangen een goed thuis te geven en als centrum voor hun evangelisatie- en toerustingsactiviteiten in dat gebied.  


Er zijn de afgelopen maanden nog extra giften binnengekomen waardoor we Johan een mooi startbedrag konden meegeven naar India. Hij was daar in de zomer om hen te ondersteunen bij het maken van bouwplannen en bij hun andere activiteiten.
 
We mogen alvast even een sneakpreview geven: 

 
 

We kregen enkele maanden daarna het bericht dat de contracten definitief rond zijn en alles is ondertekend! Het land is dus officieel van New Grace nu, we zijn ontzettend blij dat deze droom eindelijk in vervulling gaat.

 

De komende tijd zal er worden samengewerkt met een architect om plannen te maken voor de gebouwen. Waarschijnlijk worden het twee gebouwen. Dit is praktischer dan 1 groot gebouw. De slaapruimten van meisjes en jongens kunnen zo ook beter gescheiden worden.

 
 

Voor de directe toekomst is het vooral belangrijk dat er een muur om het land gezet kan worden. Wanneer dat niet het geval is, gebeurt het in India vaak dat buren later zeggen dat de landsgrenzen toch anders liepen, of dat het twee keer wordt verkocht, nu aan iemand anders. Onze eerste prioriteit is nu dus om een muur te laten bouwen. Daarna is het belangrijk om een put te slaan. Als er geen water is, wordt het een stuk duurder om hier woonruimte te bouwen omdat er leidingen gelegd moeten worden.