Bouwplannen in India tijdens de coronacrisis 

201 lees meer website artikel.jpeg

Graag delen we met jullie hoe het nu gaat met New Grace Home in India. Onze vorige update was dat er op wonderlijke manier geld was vrijgekomen om grond te kopen en eindelijk de bouw van een goed huis te starten. Vlak daarna begon de coronacrisis en veranderde er veel. Gelukkig kunnen we ondanks vertraging wel stappen nemen.

Wat betreft de bouw van het nieuwe kindertehuis: door corona heeft het afhandelen van het koopcontract maanden langer geduurd. De bevestiging van de definitieve registratie zou binnenkort eindelijk echt moeten arriveren per post, waarna duidelijk is op welke stukken land er precies gebouwd kan worden. We zijn nu bezig met plannen om eerst op het kleinere stuk grond een kleiner gebouw te bouwen voor 1 gezin en de jongens, zodat zij alvast kunnen verhuizen naar een echt huis. Er is tot nu toe al €18.500 daarvoor beschikbaar. Voor de volgende fase is wel veel meer nodig om het andere stuk land te gaan bebouwen. Nu zijn we druk met bouwplannen maken. Gebed is welkom dat het in coronatijden mogelijk zal zijn; voor goede plannen, een goede aannemer, dat de gemeente elektriciteit aanlegt en financiën. 

We zijn blij te kunnen vertellen dat alle kinderen het schooljaar goed hebben afgesloten in mei, ondanks Corona. Via appjes kregen ze hun dagelijkse huiswerkopdrachten die ze dan thuis maakten. De afgelopen maanden zijn veel van hen bij familie en kennissen in hun thuisdorpen geweest voor de zomerperiode. Nu begint het schooljaar weer, maar met de toename van corona kan een deel van hen nog niet naar school. De zes meiden op de foto gaan dit jaar voor het eerst over naar de middelbare school (9th standard). De drie oudsten hebben dit jaar de middelbare school afgerond en hopen nu verder te studeren. Dat hangt ook deels af van wat hun familie besluit. 

Voor de 39 kinderen is dit jaar rond de €2500 eenmalig nodig voor schoolgeld, boeken, uniforms en overige kleding.