Naar Cyprus met een tiny house

Niewusbrief+W+en+V.jpg

In 2016 verscheepten Willem en Vera hun enige bezittingen naar Cyprus: een tien meter lang tiny house (soort woonwagen) en een bestelwagen. Ze wilden hiermee simpelweg gehoorzaam zijn aan het woord dat God duidelijk tot hen had gesproken; op de grens tussen Europa en het Midden-Oosten een zendingsbasis oprichten die zich vanuit een basis van intimiteit met Jezus richt op evangelisatie en gemeentestichting.  

De jaren voorafgaand aan de grote oversteek hadden Willem en Vera met hun jonge gezin doorgebracht op weg door West Europa, Oost Europa en de Balkan. Op talloze pleinen en straten hadden ze het Goede Nieuws van Jezus’ overwinning bekend gemaakt. Daarna was het echter tijd voor een nieuwe, meer permanente opdracht. 

Nieuwsbrief W en V 2.jpg

Er is veel gebeurd sinds de boot de haven van Limasol binnen voer. God heeft veel deuren geopend. Willem, Vera en hun team hebben op straat met honderden mensen gebeden die Jezus wilden toelaten in hun hart. Ze hebben een zendingsbasis opgericht, een Bijbelschool gestart, een nieuwe gemeente gelanceerd en een internationale ‘Holy Spirit Conference’ opgezet. Ook hebben ze honderden gasten ontvangen uit Nederland en andere landen. Daarnaast is hun netwerk op Cyprus is flink gegroeid en regelmatig werken ze samen met andere kerken en bedieningen om interkerkelijke outreaches, gebedsavonden en evenementen op te zetten. 

Vanuit Cyprus zijn ze ook in toenemende mate betrokken bij bediening in diverse landen in het Midden Oosten. Er liggen connecties in verschillende steden in Israël en er is een werk begonnen van hulpverlening en evangelisatie in Egypte. Voor veel christenen voelt het Midden Oosten als een verloren gebied. Islam regeert daar en als je je mond open doet over Jezus kun je je hoofd kwijtraken, denkt men. De realiteit is echter dat er nog steeds een levendige kerk bestaat in het Midden Oosten. Alleen al in Egypte noemen tussen de 15 en 20 miljoen mensen zich christen en hun aantal groeit! Genoeg reden voor Willem, Vera en hun 4 zoontjes om zich fulltime te blijven toewijden aan hun bediening in de regio waar God hen geplaatst heeft.  

Nieuwsbrief W en V 3.jpg

Wil je op de hoogte blijven van alle bijzondere dingen die ze doen, meld je dan ook aan voor hun persoonlijke nieuwsbrief.