Ineens in Moskou!

Fenny van het project Ray of Hope kreeg wel een hele bijzondere opdracht van God de afgelopen tijd… Haar bestaande plannen werden onverwachts overhoop gegooid doordat God haar leidde om begin februari een reis naar Moskou te ondernemen. Precies toen zij daar was begon de Russische invasie van Oekraïne.

Daar was Fenny dan: eindelijk in Moskou - iets waar ze zo naar had uitgezien! De afgelopen twee jaar had ze vanuit Letland online samengewerkt met een team in Moskou en nu kon ze hen bezoeken. 

Dit fantastisch mooie team heeft bediening gericht op vrouwen die seksueel worden uitgebuit en/of werken in de prostitutie in Moskou. Nu konden ze eindelijk van aangezicht tot aangezicht met elkaar spreken. Het voelde zo vertrouwd en Fenny was dankbaar dat zij het team door een lastige tijd heen kon helpen. En toen brak de oorlog uit... 

Fenny zegt: ‘vele scenario's zijn door mijn gedachten gegaan. Drie dagen na het begin van de oorlog wist ik dat ik niet kon blijven. Maar toen ik vertrok uit Moskou wist ik nog niet hoe ik verder zou reizen wanneer ik in St Petersburg aankwam. Gelukkig was de Heer zo aanwezig, Hij zorgde zo liefdevol voor mij. Met de hulp van vele mensen viel alles op zijn plek en kwam ik na twee dagen in Letland aan.’

Op dit moment is Fenny alweer drie weken op het YWAM centrum in Hurlach, Duitsland. Hier worden humanitaire hulpgoederen verzameld die ze wegbrengen naar de grens. Bij de grens nemen Fenny en het team dan weer Oekraïense mensen mee terug naar de basis. Hier worden ze liefdevol verzorgd en mogen ze tot rust komen. Daarna worden ze ondergebracht bij gastgezinnen. 

 

Fenny’s taak is om de vluchtelingen op hun gemak te stellen, hun verhalen aan te horen en ze te vertroosten. Fenny geeft hen ook informatie en beantwoord vragen. Zij werkt al langere tijd met Russisch sprekenden en kan hen daardoor iets te vertellen van de verschillen tussen wat zij gewend zijn, en de Duitse cultuur die zo anders is dan de hunne. Fenny zegt: ‘Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen en zo Jezus' zorg en liefde voor hen handen en voeten mag geven, en hen over Hem mag vertellen’.

Voor al diegenen die willen bidden maar zich overweldigd voelen door alles of niet zo goed weten hoe of wat te bidden, heeft Fenny een gebedsgids geschreven met achtergrondinformatie om mensen op weg te helpen. Gebed is zo belangrijk in dit uur. Effectieve gebeden zijn krachtig en veranderen de loop van de geschiedenis. Bid je mee?

Download hier de gebedsgids die Fenny heeft geschreven.

Moge de God van hoop u vervullen met alle vreugde en vrede terwijl u op Hem vertrouwt, zodat u overvloeit van hoop door de kracht van de Heilige Geest

Romeinen 15:13