Conferentie en trainingsschool in Oeganda

IMG_7825.jpg

In samenwerking met het European Prayer Project en 1:11Global (gelinkt aan IHOP-KC) heeft een teamlid van Forerunner met een team een conferentie en korte school in Tororo, Oeganda geleid voor bidders, aanbiddingsleiders, zangers en muzikanten. We richtten ons eerst op zo'n 20 studenten, om iedereen echt aandacht te kunnen geven, maar zonder promotie kwamen er al 65 mensen om mee te doen!
 
We onderwezen over thema’s zoals voorbede, aanbidding, een intieme relatie met God, wat Hij wereldwijd aan het doen is, hoe je als aanbiddingsteam in eenheid kunt dienen, de Bijbel kunt zingen en bidden, etc. In de morgens waren er ook trainingen voor aanbiddingsteams, en ‘s middags was er les voor zang, gitaar, piano en drum.
 
De impact was groot. Het gebedshuis en de zendingsbasis van Send56 groeide van één naar vijf aanbiddingsteams in die week, en de gebedsuren in het gebedshuis zijn sindsdien verdubbeld. Na jaren pionieren in deze plaats is er nu een tijd van zichtbare groei!

(voor leuke video's: worshipteam | zondagse worship)

Door de week heen kwamen ook zes (moslim) jongeren naar binnen die hun leven aan Jezus wilden geven! Enkele dagen later vonden we hen al op de straat in de moslim wijk met hun Johannes evangelie, waar ze moedig deelden over het Leven dat ze hadden gevonden! Dit gebeurt op meerdere plaatsen waar gebedshuizen worden geplant: voordat de zendelingen zelfs maar beginnen met evangelisatie komen mensen zelf al naar binnen om Jezus te gaan volgen! Waar God rust is kracht, leven en hoop, en overtuiging van zonde en de noodzaak om Hem te volgen!

Deze reis was niet alleen een zegen voor degenen die we mochten dienen, maar zorgde ook voor een vernieuwing van de roeping die we al jaren hebben: ga heen, onderwijs de volken, onderwijs hen te wandelen in wat Jezus ons leert. Bereid de weg van de Koning die eraan komt!