Forerunner 5 jaar!

18 mei 2011. Een kopje koffie bij de notaris en wat handtekeningen, en 15 minuten later was stichting Forerunner officieel opgericht. Twee jaar eerder gaf God Johan de naam en visie hiervoor, maar het leek niet nodig te zijn. In 2011 zorgde een serie ontwikkelingen voor gebedszendelingen in en buiten Nederland ervoor dat we met vrienden van verschillende stichtingen om de tafel gingen zitten om te zien of alles in één bestaande stichting onder te brengen zou zijn. Het leek beter dit niet te doen, en zo werd Forerunner opgericht. Het leek erop dat we een grote loods bouwden om de inhoud van een tuinhuisje onder te brengen. Een grote naam, een grote visie, maar slechts enkele kleine projecten. Wat wilde God hiermee?

18 mei 2016. Vandaag bestaat Forerunner 5 jaar. We zien hoe die ‘loods’ toch steeds voller begint te raken. Er bleek een enorme behoefte te zijn voor gebedszendelingen om een financiële thuisbasis voor hun werk te hebben. Ondertussen werken we samen met meer dan dertig zendelingen en organisaties in vier continenten en zijn we sindsdien in meer dan 20 landen geweest om gebedsinitiatieven, zendelingen en ontwikkelingswerk te ondersteunen.  Dat hadden we vijf jaar geleden niet gedacht!

Wanneer we terugkijken zien we dat het vaak niet ging zoals wij God vertelden dat het het beste zou zijn. Er waren veel uitdagingen, zoeken naar bestuursleden en vrijwilligers, krappe budgetten, stappen in geloof zonder dat de financiën er waren. Maar al gaande leerden we meer en meer dat zijn beloften en opdrachten de we ontvangen in geloof net zo zeker zijn als geld op de rekening, en dat de financiën altijd volgen wanneer we in geloof Hem achterna gaan. Zolang we zijn Koninkrijk en recht zoeken voorziet Hij in al het andere!

We zijn heel benieuwd wat zijn plannen zijn voor de komende jaren. We verlangen met Hem naar zijn terugkomst, en willen doen wat we kunnen om als zijn vrienden te helpen anderen voor te bereiden voor zijn komst. Het is geweldig geweest om met jullie op te trekken, en we hopen nog op veel jaren samen, voor de Koning!

En nu dan feest… Maar dat wordt iets later. Johan is bijna klaar met zijn studie, vervolgens nog enkele reizen, en dan hopen we in het najaar alles tegelijk te vieren en jullie weer de kans te geven om elkaar te ontmoeten en de verhalen te horen. Je hoort er nog meer van!