Viva assessment (Orissa)

Al meerdere jaren is de Jena familie in Rayagada elke dag bezig met de 34 kinderen die bij hen op het terrein wonen. Verschillende mensen in de familie helpen hierin mee en enkele mensen daarbuiten. Het is onvoorstelbaar welke inzet deze mensen tonen, elke dag opnieuw! Zij hebben geen vrije dagen, vakanties of financiële vergoedingen zoals dat in Nederland zou zijn. Ze hebben visie voor deze kinderen die soms nog wel ouders hebben, maar geen thuis meer hebben waar ze op dit moment kunnen verblijven.

In overleg met de Jena familie is besloten dat er met behulp van een binnen gekomen gift advies zal worden gevraagd aan Viva Network in India.

Viva Network is een wereldwijde christelijke organisatie die mensen ondersteunt en met ze samenwerkt om kinderen in kwetsbare situaties in gezondheid te kunnen laten opgroeien met mogelijkheden om te leren en om deze kinderen te versterken in het opbouwen van hun eigen toekomst. Deze organisatie is ook actief in India en we willen hen in contact brengen met de Jena familie voor een stuk advies, mee denken vanuit hun expertise wat betreft kinderen en het vergroten van mogelijkheden zodat ze zich gezond en stabiel kunnen ontwikkelen. Mogelijk dat hierdoor de zorg voor de kinderen ter plekke verbeterd kan worden; soms zit het in kleine dingen. We wachten af wat het meedenken en de advisering van Viva-network gaat geven.