Uitgelicht: pastor Samuel Kolaka

Graag willen we jullie beter kennis laten maken met Pastor Samuel Kolaka. De afgelopen nieuwsbrief / gebedskalender hebben jullie al wat informative over hem gekregen. Pastor Samuel is een voorganger in een Kuvi-stam gemeente in de heuvels van Orissa, hij is een vader van 5 kinderen en ook een belangrijke leider die onder andere overzicht houdt over gemeentes in vele dorpen en helpt met Bijbelvertaling. Hij werkt al sinds 1993 als vrijwilliger met de Jena familie! Lees hier over zijn leven en over Gods ongelofelijke trouw en liefde door zijn moeilijke omstandigheden heen.

Vorig jaar heeft Pastor Samuel een motor ongeluk gehad waarbij zijn rechterbeen ernstig verwond is geraakt. Hij is in het ziekenhuis geopereerd en er is metalen pin in zijn been geplaatst om het goed te laten herstellen. Hier was echter onvoldoende geld voor, waardoor hij een schuld heeft opgebouwd bij het ziekenhuis. Tevens is de pin nooit uit zijn been gehaald terwijl dit een half jaar geleden al had moeten zijn gebeurt. Sinds het ongeluk is ook zijn vorm van transport, de motor, onbruikbaar. Hierdoor heeft hij zijn been meer belast door het vele wandelen van dorp naar dorp in de heuvels.

Hiernaast is afgelopen jaar ook zijn vrouw weggelopen, iets wat zeer ongewoon is in India. Dit laat hem alleen achter met zijn 5 kinderen. Tevens is in februari zijn vader overleden, wat een extra klap was. Al met al is het een ontzettend zwaar jaar geweest, en was hij bijna uitgeschakeld voor het cruciale werk waar hij mee bezig is.

Ons hart gaat uit naar zijn situatie, en het raakt ons en mensen om ons heen. We hebben zijn situatie als gebedspunt meegenomen op de gebedskalender, en daarvan hebben we de resultaten mogen zien. Wat een ongelofelijk cadeau is gebed, en wat een zegen is het. God luistert naar onze gebeden en handelt ernaar, dit is een onvoorstelbaar iets. Afgelopen maand hebben we van verschillende mensen geld ontvangen, specifiek voor deze man. Hierdoor was het mogelijk voor Pastor Samuel om de openstaande rekeningen bij het ziekenhuis te betalen, maar ook om de metalen pin uit zijn been te halen! Wat geweldig om samen een verschil te mogen maken in elkaars leven, en om een zegen te kunnen zijn tot elkaar. Zie de foto hierboven voor Pastor Samuel, met een intens gelukkige blik op zijn gezicht. We zijn enorm blij dat we iets hebben kunnen betekenen voor hem.