Bouwprojecten Myanmar

Zoals eerder genoemd, er is een groot geldbedrag beschikbaar gekomen om land te kopen en een gebouw te bouwen voor een zelfvoorzienend project in Taungoo, Myanmar. Het overige deel van de grond kan in de toekomst gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Hiernaast is het opzetten van het Bethel House of Prayer (BHOP) in Taungoo, Myanmar ook vergevorderd. Lees hier meer over de details en ontwikkelingen van deze beide bouwprojecten.

Het hoofdgebouw dat gebouwd gaat worden zal verschillende doeleinden hebben. Het zal fungeren als gebouw waar de gemeente samenkomt, en waar bidstonden en (leiderschaps)trainingen plaatsvinden. Ook zal het de plek worden voor het huidige kinderwerk.

Het eerste gebouw dat gebouwd gaat worden verdient zichzelf en het gekochte land terug door het verhuren van kamers aan studenten die in de stad studeren. Er is grote vraag naar veilige plekken voor studenten om te verblijven ten tijde van hun studietijd. Na het afbetalen van het gebouw en de grond zal dit een belangrijke vorm van inkomen zijn voor het ondersteunen van de sponsorkinderen en het werk dat David en de vrijwilligers om hem heen doen.

Momenteel zijn we op zoek naar een geschikt stuk land en een goede aannemer. Er zijn heel veel praktische zaken waarover we moeten beslissen en die in werking moeten worden gezet. Graag jullie gebed hiervoor.

De ontwikkelingen wat betreft het BHOP zijn vergevorderd. David's enthousiasme heeft andere christenen aangestoken. Met elkaar hebben ze een stuk grond dat iemand ter beschikking heeft gesteld vrijgemaakt voor de bouw. Ze zamelen ze nu geld in om een paar kleine gebouwtjes op een stuk land op een veilige plek buiten de stad te bouwen waar mensen kunnen komen om te bidden. Het is gaaf om de vlotte veranderingen te mogen zien door middel van het (e-mail)contact dat er is, en de foto’s die we ontvangen. Zie de volgende foto’s met daarop het stukje land en de betrokkenen die daar om een zegen vragen voor het land. Zie ook de ontwikkelingen wat betreft de opbouw.